Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt

Umra iz Sarajeva

Umra iz Sarajeva

3350 KM 2850 KM / po osobi
(0 Reviews)

CIJENA PROGRAMA – 2850 KM 
rađeno na bazi 20 uplata/osoba

 

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karta na relaciji SARAJEVO – JEDDAH / – SARAJEVO – niskotarifna avio kompanija Fly nass;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Medini i Jeddi;
 • Smještaj u Medini, na bazi 5 noćenja bez doručka u ½ i 1/3 sobama
 • Smještaj u Mekki, na bazi 6 bez doručka u ½ i 1/3 sobama;
 • Koferi: 20 kg putni i 8 kg ručni,
 • Obilasci po planu i programu;
 • Organizacija putovanja i pratioc grupe;

 

U cijenu programa nije uključeno:

 • Troškovi vize usluga ishođenja i papirologija; 25.00 KM
 • Putničko-zdravstveno osiguranje do 60 godina starosti 24.00 KM
 • Doplata za jednokrevenu sobu na upit;
 • Doplata za uslugu doručak u hotelima za sve vrijeme boravka 400,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate
 • Indiviudalni troškovi;

 

Hotel/Period 06.12 10.01 21.02 07.03
Hotel 4* 2850 KM 2850 KM 2850 KM 2850 KM
Hotel 5* 3350 KM 3350 KM 3350 KM 3350 KM

 

Za vizu je potrebno:

 • Pasoš u važnosti najmanje 6 mjeseci od dana polaska (dvije uporedne stranice u pasošu moraju biti prazne za vizu);
 • 2 fotografije u boji sa bijelom pozadinom (kao za pasoš);
 • 2 kopije pasoša u boji (stranice na kojima se nalazi slika i podaci);
 • Za bračne parove kopija vjenčanog lista
 • Potrebne vakcine (žuti karton),
 • Dokaz u primljenoj COVID 19 vakcini (min 2 doze),
 • PCR test validan 48 sati prije polaska na destinaciju,
 • Popunjen formular
 • Za žene mlađe od 45 god potreban mahrem (pratilac) uz dokumentaciju koja to potvrđjuje na bosanskom i arapskom jeziku;

Za ovo putovanje vrijede Opći uslovi putovanja Ventura Travel iz 2012. godine,

Ventura Travel Agency

12 DANA
AVION
 • Polazak
  SARAJEVO
 • Vrijeme polaska
  14:00
 • Vrijeme povratka
  14:00
 • Prevoz
  Avionski

Plan programa

1

1. dan SARAJEVO – Jeddah – MEDINA

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 90min.prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Jeddah-u. Po dolasku u Jeddah transfer do hotela u Medini. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ibadete i namaze. Noćenje. Slobodan dan za odmor. Noćenje.
2

2. dan Medina

Sabah namaz. Doručak. Slobodno vrijeme. Džuma namaz u džamiji Poslanika Muhammeda a.s. Slobodno vrijeme. Nakon ikindije namaza odlazak na pijacu. Slobodno vrijeme za obilazak i shopping: mirisi, surme, tespihi... Povratak u hotel. Noćenje.
3

3. dan Medina

Sabah namaz. Doručak. Nakon čega slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Masdžid Quba - prva džamija koju je lično Muhammed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Brdo Uhud – u čijem podnožju se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Jannat-ul-Baki mezarje - gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4. dan

Sabah namaz. Doručak. Nakon čega slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Masdžid Quba - prva džamija koju je lično Muhammed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Brdo Uhud – u čijem podnožju se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Jannat-ul-Baki mezarje - gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5

5. dan Medina

Sabah namaz. Doručak. Slobodno vrijeme, nakon čega odlazimo u posjetu najvećoj i najpoznatijoj štampariji Mushafa, kompleks kralj Fahd, udaljenoj nekoliko kilometara od centra Medine. Ova štamparija pored Kur''ana također štampa Mushafe na preko 50 jezika u 39 različitih prijevoda te ostale vjerske knjige. Posjetioci imaju priliku vidjet kompletan proces oblikovanja Kur'ana u knjigu od najsitnijih pregleda harfova do odabira vrste i boje korica. Po završetku obilaska, posjetioci dobijaju besplatan primjer Mushafa. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6

6. dan Medina - Mekka

Sabah namaz. Doručak. Slobodno vrijeme. Nakon klanjanje podne namaza, odjava iz hotela te polazak prema Mekki cca 14:00h. Usputna posjeta Mikatu Zulhulejfa, gdje ćemo klanjati 2 rekata ihramskog namaza i nijjetit Umru. Nastavak putovanja prema Mekki. Po dolasku smještaj u hotel. Obavljanje zajedničke Umre (Tawafa i Saja). Slobodno vrijeme.
7

7. dan

Sabah namaz. Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, ibadete i namaze. Mogućnost za organizovanje grupne posjete pećini Hira i mezaretlju Mualla gdje su ukopani supruga, djed i amidža Poslanika Muhammed a.s. Noćenje.
8

8. dan - Arefat

Sabah namaz. Doručak. Nakon čega slijedi polazak prema Arefatu. Po dolasku na Arefatu učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Odlazimo u posjetu planini Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira’a, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik primio prvu objavu svete knjige Kura’an, od Al Alaq Sura za meleka Đibrila. Planina je nazvana Al Nour. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tawafa i Saja kao i obavljanje drugih Ibadeta zavisno od interesa pojedinaca.Povratak u hotel. Noćenje.
9

9. dan Mekka

Sabah namaz. Doručak. Mogućnost odlaska u shopping centar koji se nalazi na prvih pet spratova Abraj Clock Tower-a (Sahat kulu) nekoliko metara od ulaza kralja Abdulaziza u Haremu. Slovi za najluksuzniji i najpoznatiji šoping centar u Mekki sa svijetskim brendovima poput H&M, Guess, Adidas, Lacosta, Starbucks itd. Četvrti i peti sprat su ispunjeni restoranima i fast food-ovima, idealnim za odmor nakon šopinga. Ispod ovog centra nalazi se pijaca slična spomenutoj pijaci u Medini koju posjetioci mogu obići u potrazi za različitim kvalitetima i cijenama. Nakon odmora odlazimo u Clock Tower muzej koji se nalazi na zadnja četiri sprata na visini od 558m. U slučaju ulaska u namasko vrijeme, namaz se obavlja u mesdžidu koji se nalazi u polumjesecu na vrhu Sahat kule sa pogledom na Ka'bu. Povratak u hotel. Noćenje.
10

10. dan Mekka

Sabah namaz. Doručak. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti, ibadete i namaze. Noćenje.
11

11. dan

Sabah namaz. Doručak. Slobodno vrijeme za ibadete, obrede itd... Noćenje.
12

12. dan

U ranim jutarnjim satima cca 01:00 sat transfer do Jeddah-a. Checkiranje na let, polijetanje prema Sarajevu u 09:50 sati po lokalnom vremenu. Let u trajanju 4 sata i 30 min. Kraj programa.
You don't have permission to register