Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Švicarska / 7 dana – Bus

Švicarska / 7 dana – Bus

565 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLAZAK: 21.11.2022.

FIRST MINUTE CIJENA – 565,00 KM 
-rađeno na bazi 40 uplata/osoba

CIJENA PROGRAMA – 615,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusima visoke turističke klase (klima, tv-dvd, wc…)
 • Smještaj u Cirihu (okolina) u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Smještaj u Milanu (okolina) u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
 • Organizacija Puta

U cijenu programa nije uključeno:

 • Doplate za 1/1 sobe 325.00 KM
 • PZ osiguranje 2.00 KM
 • Lokalne takse u hotelima plaćaju se na licu mjesta, 3.00 EUR
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena u toku putovanja) 0.00 KM
 • Individualni troškovi (ulaznice gdje programom nije navedeno, metroe, tramvaje, lokalne prijevoze i slično) 00.00 KM
 • Destinacija
 • Polazak
  SARAJEVO
 • Vrijeme polaska
  13:00

Plan programa

1

1. I 2.dan odredište - Zurich

Polazak u podnevnim satima cca 16:30 sati. Vožnja na relacija Sarajevo, Zenica, Doboj, Zagreb, Verona uz usputne pauze prema potrebi grupe (noćna vožnja). U jutarnjim satima dolazak u Cirih. Smještaj u hotel u podnevnim satima (14.00 sati). Kratko upoznavanje sa gradom i znamenitostima. Obilazak najvećeg grada Švicarske, a po mnogima i najuređenijeg grada na svijetu - Cirih: Niederdorf, Schipfe, Lindenhof, Crkva Sv. Petra sa najvećim satom u Evropi, simbol grada – Grossmünster, kip Karla Velikog , vitraž Augusta Giacomettia, Fraumünster sa vitražima Marc Chagalla. Slobodno vrijeme za individualno razgledanje. U samostalnoj režiji moguća posjeta muzeju „Kunsthaus Zürich” sa djelima poznatih umetnika: Monet, Van Gogh, Chagall, Munch... U večernjim satima, fakultativano krstarenje brodom po ciriškom jezeru sa pogledom na grad, pogled na ciriška sela i snijegom prekrivene vrhove Alpa. Povratak u hotel. Noćenje.
2

3. dan Basel

Doručak. Slobodno vrijeme, nakon čega je fakultativno predviđen odlazak u pravcu Basela. Posjeta i šetnja starim gradom:brdo Reinsprung sa Katedralom u kojoj je grobnica Erazma Roterdamskog, zgrada suda i Marktplatz, Mittlere Brücke/Schifflände - prvi most preko Rajne, fontana Jeana Tinguelya, gradska vrata Spalentor. Ili u jutarnjim satima fakultativni odlazak u pravcu gradića Rust, gdje je smješten poznati EUROPA PARK (koji pruža jedinstven doživljaj i koji je okarakterisan kao jedan od najboljih zabavnih parkova). Cjelodnevna animacija i program. Povratak u u Cirih u večernjim satima. Noćenje.
3

4. dan Luzern

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja u pravcu Luzernu, razgledanje ”povijesne kolijevke” Švicarske: stari gradski trgovi, gradska vijećnica, Vodeni toranj, slavni zatvoreni most Spreuerbrücke i Kapellbrücke, kulturno-kongresni centar Jeana Nouvela - čudo high-tech arhitekture. Preporučujemo posjetu nekom od muzeja (Picassova zbirka, muzej prometa, muzej lijepih umjetnosti, muzej Richarda Wagnera, alpski ledenjački vrt itd.). Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Nastavak putovanja do Lugana, usputno zadržavanje za kratki predah od putovanja, šetnja uz jezero, luksuzne ulice i raskošne fasade dočarat će vam Lugano, grad iz bajke. Odlazak u razgledanje grada pješice i u pratnji vodiča: Katedrala sv. Lovre, Piazza Ciochara, Piazza della Reforma, Casino, Palazzo Civico - Villa Cianni, Parco Civico, Museo Cantonale del Arte. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Vožnja u pravcu Milana. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

5. dan

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Fakultativna posjeta gradu i obilazak: palata porodice Sforezo, poznate milanske Skale, Galerija Vitorio Emanuele, Milanska katerdrala, nastavak razgleda grada i slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju svečano ukrašenim ulicama i trgovima. Svakako posjetiti ćete ulicu Via Monte Napoleone, u kojoj se nalaze poznati dizajnerski dućani: Armani, Dolce&Gabbana, Etro, Prada, Valentino, LV, Ferre i drugi. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6. i 7.dan Verona - odredište

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do grada Verone. Prilika da posjetite jedinstven grad poznat po slavnom ljubavnom paru Romeo i Juliji. Posjeta: Piazza Bra, Piazza de la Erbe, Arena, kuća Julije. Uz objašnjenja nakon predviđenog obilaska slobodno vrijeme. Fakultativni izlet u Gardaland: cjelodnevna animacija, zabava i razonoda u atraktivnom parku sa mnoštvom atrakcija. Sa svojih preko 2,8 miliona posjetilaca godišnje je sigurno razlog za neizostavnom posjetom, a svakako najznačajnije atrakcije će Vas ostaviti oduševljenim (Blue Tornado, Magic mountain, Space Vertigo i mnoge druge)...Prilika da uživate u svim atrakcijama koje su Vam na raspolaganju (ulaznica obuhvata sve atrakcije koje se nalaze unutar parka, izuzev onih gdje je to navedeno da nije uključeno u cijenu). Polazak iz Verone u kasnim poslijepodnevnim satima. Vožnja relacijom Verona – Vencija – Trst uz usputne stanke prema potrebi grupe. Noćna vožnja do odredišta. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register