Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Švicarska / bus – 7 dana

Švicarska / bus – 7 dana

645 KM / po osobi
(0 Reviews)

ZURICH – BASEL – LUZERN – LUGANO – MILANO – VERONA

7 dana 4 noćenja sa doručkom

POLASCI: 06.03./ 29.04.

CIJENA PROGRAMA – 645,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, dvd-audio, klima);
 • Smještaj u okolini Zuricha, u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 krevetima;
 • Smještaj u okolini Milana, u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Turističke takse cca 3,00 EUR po danu/osobi;
 • Doplata za dodatno sjedište u busu 100,00 KM;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu cca 300,00 KM;
 • Fakultativni izleti;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate – 8%
 • Indiviudalni troškovi;
 • Polazak
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  16:30h
 • Vrijeme povratka
  08:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Zurich

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima cca  16:30h. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zurich u podnevnim satima. Smještaj grupe u hotel iza 14:00h. Kraći odmor. U pratnji vodiča kratko upoznavanje sa glavnim znamenitostima: Niederdorf, Schipfe, Lindenhof, Crkva Sv. Petra sa najvećim satom u Evropi, simbol grada – Grossmünster, kip Karla Velikog , vitraž Augusta Giacomettia, Fraumünster sa vitražima Marc Chagalla. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost za fakultativano krstarenje brodom po ciriškom jezeru sa pogledom na grad, pogled na ciriška sela i snijegom prekrivene vrhove Alpa. Povratak u hotel. Noćenje.
2

3.dan Basel ili Europa park

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Baselu. Po dolasku šetnja starim gradom: brdo Reinsprung sa Katedralom u kojoj je grobnica Erazma Roterdamskog, zgrada suda i Marktplatz, Mittlere Brücke/Schifflände - prvi most preko Rajne, fontana Jeana Tinguelya, gradska vrata Spalentor. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u pravcu gradića Rust, gdje je smješten poznati EUROPA PARK (koji pruža jedinstven doživljaj i koji je okarakterisan kao jedan od najboljih zabavnih parkova). Cjelodnevna animacija i program. Povratak u u Zurih u večernjim satima. Noćenje.
3

4.dan Luzern - Lugano - Milano

Doručak. Odjava iz hotela, te vožnja u pravcu Luzerna. Po dolasku razgledanje ”povijesne kolijevke” Švicarske: stari gradski trgovi, gradska vijećnica, Vodeni toranj, slavni zatvoreni most Spreuerbrücke i Kapellbrücke, kulturno-kongresni centar Jeana Nouvela - čudo high-tech arhitekture. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja do Lugana, usputno zadržavanje za kratki predah od putovanja, šetnja uz jezero, luksuzne ulice i raskošne fasade dočarat će vam Lugano, grad iz bajke. Odlazak u razgledanje grada pješice i u pratnji vodiča: Katedrala sv. Lovre, Piazza Ciochara, Piazza della Reforma, Casino, Palazzo Civico - Villa Cianni, Parco Civico, Museo Cantonale del Arte. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Vožnja u pravcu Milana. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

5.dan Milano

Doručak. Slobodno vrijeme za odmor. Fakultativna posjeta gradu i obilazak: palata porodice Sforezo, poznate milanske Skale, Galerija Vitorio Emanuele, Milanska katerdrala, nastavak razgleda grada i slobodno vrijeme za kupovinu i šetnju svečano ukrašenim ulicama i trgovima. Svakako posjetiti ćete ulicu Via Monte Napoleone, u kojoj se nalaze poznati dizajnerski dućani: Armani, Dolce&Gabbana, Etro, Prada, Valentino, LV, Ferre i drugi. Slobodno vrijeme za samostalne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6.i 7.dan Verona - Gardaland - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja do grada Verone. Prilika da posjetite jedinstven grad poznat po slavnom ljubavnom paru Romeo i Juliji. Posjeta: Piazza Bra, Piazza de la Erbe, Arena, kuća Julije. Uz objašnjenja nakon predviđenog obilaska slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak u GARDALAND: cjelodnevna animacija, zabava i razonoda u atraktivnom parku sa mnoštvom atrakcija. Sa svojih preko 2,8 miliona posjetilaca godišnje je sigurno razlog za neizostavnom posjetom, a svakako najznačajnije atrakcije će Vas ostaviti oduševljenim (Blue Tornado, Magic mountain, Space Vertigo i mnoge druge)...Prilika da uživate u svim atrakcijama koje su Vam na raspolaganju (ulaznica obuhvata sve atrakcije koje se nalaze unutar parka, izuzev onih gdje je to navedeno da nije uključeno u cijenu). Polazak iz Verone u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima. Kraj programa.
You don't have permission to register