Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Sicilija / 9 dana – bus

Sicilija / 9 dana – bus

895 KM 865 KM / po osobi
(0 Reviews)

9 dana 6 noćenja sa doručkom

POLASCI

18.06.2023. 01.09.2023. 09.10.2023.

CIJENA

895,00 KM 895,00 KM

865,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim autobusima visoke klase (klima, tv-dvd, wc…),
 • Smještaj u Rimu u hotelu 3* (zona grada) na bazi 1 noćenje sa doručkom u 1/2 I 1/3 sobama po izboru,
 • Smještaj u okolina Napulja u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u 1/2, 1/3 (sobe po izboru),
 • Smještaj na Siciliji zona ljetovališta ACCIRALE u hotelu 3* na bazi 3 noćenje sa doručkom u 1/2 I 1/3 sobama po izboru,
 • Smještaj u okolini Venecije u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u 1/2 I 1/3 sobama po izboru,
 • Organizacija putovanja i pratioc grupe;

 

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god;
 • Turističku/boravišnu taksu 3,5 EUR po noći/plaća se na recepciji/u putu;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 395,00 KM;
 • Doplatu za dodatno sjedište u busu – 200,00 KM;
 • Doplatu za posebno sjedište u busu – 50,00 KM (drugi red, kod dr.vrata…);
 • Fakultativne izlete:

RIM – 25,00 EUR; VATIKANSKI MUZEJI 45,00 EUR; ETNA I KATANIA 30,00 EUR; PALERMO I MONREALE 45,00 ERU; POMPEJI 45,00 EUR, VENECIJA 20,00 EUR; – PAKET IZLETA 200,00 EUR;

 • Provizija za kartično plaćanje na rate 8%,
 • Individualni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Sarajevo

Plan programa

1

1.I 2.dan SARAJEVO – RIM

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima cca 15:00h. Vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Rim u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Mogućnost za fakultativni obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Colloseum, Piaza Venecija, Fontana di Trevi… Slobodno vriijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
2

3.dan RIM – POMPEJI - NAPULJ

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja u pravcu Napulja. Mogućnost za fakultativni obilazak Pompeja, koji su velikim dijelom ostali sačuvani pod naslagama pepela i zemlje te nam mogu svjedočiti o životu običnih ljudi u jednoj od rimskih lučkih provincija. Grad je slučajno otkriven nakon 1600 godina te sada možemo vidjeti Apolonov hram, Jupiterov hram, Forumske terme, Faunovu vilu, pijacu i sve ostalo što je sadržavao antički lučki grad. Kratko slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Polazak prema Napulju. Po dolasku obilazak grada u pratnji vodiča: Teatro di San Carlo - galerija Umberta I - Piazza Plebiscito - utvrda Castel Nuovo - kraljevska palača Palazzo Reale - Danteov trg. Kraći predah od putovanja. Smještaj u hotel u okolinu Napulja. Noćenje.
3

4.dan SICILIJA – TAORMINA

Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do trajekta, prelazak na Siciliju. U podnevnim satima dolazak, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman film “Kum”. Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je zabilježena poznata scena vjenčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U večernjim satima slobodno vrijeme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najljepšeg ljetovališta na Siciliji – Taormine (sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, Grčki amfitetar, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.
4

5.dan SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vrijeme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mjesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelijepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6.dan SICILIJA – PALERMO – MONREALE

Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale posjeta katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, vjenčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII vijeka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel. Noćenje.
6

7.i 8.dan MESINA - VENECIJA

Doručak. Odjava iz hotela. U poslijepodnevnim satima polazak prema Mesini – gradu koji zovu „Vrata Sicilije“ i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dijela Italije. Po dolasku slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim satima nastavak putovanja prema Napulju. Prelazak trajektom na kopneni dio Italije. Noćna vožnja kroz Italiju. U prijepodnevnim satima dolazak u okolinu Venecije. Smještaj u hotel. Mogućnost za fakultativni razgled Venecije sa brodom. Posjeta i šetnja gradom: trg Sv. Marka, Most Rialto, Tržnica… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.
7

9. I 10.dan VENECIJA - SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema BIH. Vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak iza ponoći. Kraj programa.
You don't have permission to register