Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Kružna tura Turska – bus

Kružna tura Turska – bus

875 KM / po osobi
(0 Reviews)

11 dana 8 noćenja sa doručkom

ČANAKKALE – BURSA – KONYA – KAPADOKYA – ANKARA – ISTANBUL – EDIRNE

POLASCI:  29.06./ 24.08.

CIJENA PROGRAMA – 875,00 KM
-rađeno na bazi 30 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom na navedenim relacijama (klima, tv-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelima 3* na bazi 8 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Čanakkalama u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Bursi u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Konyi, u hotelu 3* na bazi 1 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Goreme/Kapadokya u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
  Smještaj u Istanbulu u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Posjeta Šehidskom mezarju u Čanakkalama;
 • Posjeta Trojanskom konju u Čanakkalama;
 • Posjeta Vidikovacu Tophane, i Turbetu Sultana Osmana u Bursi;
 • Posjeta Turbetu Mevlane Dž.Rumija u Konyi;
 • Posjeta Mauzoleju Kemal Ataturka u Ankari;
 • Posjeta Edirnama i džamiji Selimija;
 • Organizacija putovanja i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god;
 • Doplata za dodatno sjedište u busu 100,00 KM;
 • Doplata za jednokrevetnu sobu cca 275,00 KM;
 • Fakultativni izleti:
  ORIJENTALNO VEČE; BALONI KAPADOKYA; PANORAMSKI KAPADOKYA; KRSTARENJE BOSFOROM; DOLMABAHČE DVORAC; CJELODNEVNI IZLET;
 • Provizija za kartično plaćanje na rate -8%;
 • Bakšiš za vozača i vodiča;
 • Indiviudalni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej, Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  12:00h
 • Vrijeme povratka
  12:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo – Galipolje – Čanakkale cca 1100km

Polazak grupe iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u podnevnim satima cca 12:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju, i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Tursku u jutarnjim satima. Nastavak putovanja do šehidskog mezarja Čanakkale. Slobodno vrijeme za obilazak. Nakon čega slijedi prezalak trajektom preko kanala Dardaneli do Čanakkalea. Smještaj grupe u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima lagana šetnja po čaršiji u pratnji vodiča: trojanski konj, sahat kula, bezistan i parkovi... Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

3.dan Čanakkale – Bursa cca 280km

Doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Bursi. Vožnja u trajanju cca 4h uz pauze po potrebi grupe. Po dolasku u Bursu slijedi odlazak na Vidikovac Tophane, odakle se pruža fenomenalan pogled na grad. Obilazak turbeta osnivača Osmanskog Carstva Sultana Osmana. Nakon čega slijedi posjeta džamiji Ulu, koja glasi za jednu od najljepših džamija u Turskoj. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Nakon čega slijedi odlazak u hotel. Smještaj grupe. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3

4.dan Bursa– Konya cca 500km

Doručak. Rana odjava iz hotela, te polazak prema Konyi koja je udaljena cca 6h vožnje od Burse. Po dolasku u Konyu smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. U pratnji vodiča odlazak do džamije Šems-i Tebrizija, i muzeja Mevlane Dž. Rumija. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, obilazak, šetnju i shopping. Noćenje.
4

5.dan Konya – Goreme / Kapadokya cca 240km

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Kapadokyi, odnosno mjestu Goreme. Po dolasku smještaj grupe u hotel. U pratnji vodiča lagana šetnja centralnom dijelu grada i kraće upoznavanje sa historijom i mjestom našeg boravka.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost za fakultativni odlazak na vožnju quadovima ili konjima. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na Orijentalno veče. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6.dan Kapadokya

Mogućnost za fakultativnu panoramsku vožnju balonom u trajanju od cca 60min, gdje ćete doživjeti najljepši izlazak sunca. Povratak u hotel. Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak pokrajine Kapadokya: Nakon panoramske vožnje balonom odlazak u cjelodnevno fakultativno razgledanje pokrajine Kapadokye gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 miliona godina formirale jedan od najspektakularnijih pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Goreme, cijeli grad je smješten u stijenama, nastao u vrijeme kada je kršćanstvo bilo zabranjeno a kršćani proganjani. Slijedi razgledanje tipičnog grada Derinkuyu, ukupno čak 7 spratova ispod zemlje iz doba ranog kršćanstva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6

7.dan Kapadokya – Ankara cca 300km – Istanbul cca 450km

Rani doručak. Odjava iz hotela, te polazak prema Ankari koja je udaljena cca 4h vožnje od Goremea. Po dolasku u Ankaru posjeta mauzoleju Kemal Ataturka. Slobodno vrijeme za fotografisanje. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u kasnim večernjim satima. Smještaj grupe u hotel. Noćenje.
7

8.dan Istanbul

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, uz usputnu posjetu Turbetu Sultana Sulejmana. Prilikom ukrcavanja na brodicu, uživat ćete u pogledu na: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, mostove koji povezuju dva kontinenta. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih šest Sultana i Kemal Ataturk. Prilika da doživite bogatstvo i raskoš posljednjih Osmanlija. Po završetku odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
8

9.dan Istanbul

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak grada, koji započinjemo posjetom muzeju Panorama 1453, koji na jedan poseban i nevjerovatan način prikazuje bitku za Osvajanje Istanbula. Nakon čega prelazimo na azijski kontinent, posjećujemo najveću i jednu od najljepših džamija u Istanbulu Čamlidžu. Zatim slijedi pauza i odmor uz jedan od najljepših pogleda na grad sa Vidikovca Čamlidža. Povratak ka evropskom tlu i posjeta muzeju Miniaturk. Odlazak do kvarta Eyup. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju. Mogućnost za posjetu Vidikovcu Pierre Loti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
9

10.i 11.dan Istanbul – Edirne cca 240km – Sarajevo cca 910km

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema Edirnama. Po dolasku u Edirne obilazak starog grada i jedne od najpoznatijih džamija u Turskoj – Selimija. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u jutarnjim satima u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register