Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Kapadokya – avion – 6 dana

Kapadokya – avion – 6 dana

975 KM 899 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 21.11.2022.

CIJENA PROGRAMA već od 899,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio karte na relaciji SARAJEVO – ISTANBUL – KAYSERI – ISTANBUL – SARAJEVO; PEGASUS;
 • Aerodromske takse;
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom;
 • Smještaj u Kapadokyi u hotelu min.3* na bazi 5 noćenje sa doručkom u ½ i 1/3 sobama;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; VOŽNJA BALONIMA; PANORAMSKI OBILAZAK KAPADOKYE; VOŽNJA QUADOVIMA
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 200,00 KM;
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Individualne troškove;

LETOVI:

21/11/2022 Saraybosna – İstanbul 11:15 15:05
21/11/2022 İstanbul – Kayseri 17:55 19:15
26/11/2022 Kayseri – İstanbul 05:50 07:10
26/11/2022 İstanbul – Saraybosna 10:35 10:30

 • Destinacija
 • Polazak
  SARAJEVO
 • Vrijeme polaska
  11:15
 • Vrijeme povratka
  05:50h
 • Prevoz
  Pegasus

Plan programa

1

1. dan Sarajevo - Istanbul - Kayseri - Kapadokya

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu 2h prije leta. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 11:15h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Istanbul.. Presjedanje na let prema Kayseriju u 17:55h. Dolazak u Kayseri u 19:15h po lokalnom vremenu. Transfer prema Kapadokyi / Goreme. Smještaj. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2. dan Kapadokya / BALONI - ZELENA TURA

U ranim jutarnjim satima mogućnost za odlazak na fakultativni LET BALONOM IZNAD KAPADOKYE – jedan od najljepših izleta na koji možete otići u životu. Nakon leta, povratak u hotel. Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Kapadokye – tzv. ZELENA TURA. Izlet počinje obilaskom DOLINE GOLUBOVA – dolina prepuna prirodnim geološkim strukturama, kao i mnogo skrivenih dragulja Kapadokye. Zatim posjeta jednom od najširih podzemnih gradova u Kapadokyi – KAYMAKLI. Šetnja i posjeta dvorcu u DOLINI IHLARA, kao i panorama grada. RUČAK. Nakon ručka posjeta MANASTIRU SELIME koji je najveći vjerski objekat u regiji Kapadokye. Posjetit ćemo i NAR GORU JEZERO, koje je nastalo u jednom od najvećih vulkanskih kratera u dolini Kapadokye. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3

3. dan Kapadokya - CRVENA TURA

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Kapadokye – tzv. CRVENA TURA. Turu započinjemo obilaskom DEVRENT DOLINE, koja je poznata po predivnom pejzažu. Izlet nastavljamo posjetom PAŠABA DOLINI, koja je poznata po stijenama u obliku gljive. Nakon predivnih dolina, upućujemo se prema mjestu AVANOS – selo poznato po tradiciji ručne izrade posuđa od gline. Nakon toga, posjećujemo GOREME OPEN AIR MUZEJ – ogromni kompleks manastira poredanih jedan pored drugog, svaki sa svojom nevjerovatnom podzemnom crkvom. Nakon posjete muzeju - RUČAK. Odlazak na vidikovac GOREME PANORAMA. Za kraj ovog izleta posjetit ćemo i TVRĐAVU UCHISAR, koji je nastao još za vrijeme Rimljana. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.
4

4. dan Kapadokya - HAMAM - QUADOVI

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u TURSKI HAMAM – ritual za opuštanje duha i tijela. Ako želite, ovdje se možete sami kupati, prati kosu, otići do saune ili se možete prepustiti i vještim rukama osoblja koje će vas istrljati sapunicom i ručnikom. U ostatku dana slobodno vrijeme za indivudalne aktivnosti i istraživanje Kapadokye. U poslijepodnevnim satima mogućnost za fakultativni odlazak na vožnju QUADOVIMA ČETVEROTOČKAŠIMA gdje ćete uz zalazak sunca uživati dvosatnom vožnjom dolinama Kapadokye. Slobodno vrijeme za šetnju i fotografisanje. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
5

5.dan Konya

Rani doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Konyu i obilazak grada: brdo Aladin, džamija Šems-i Tabrizija, muzej i džamija Mevlane Dž. Rumija... Slobodno vrijeme za šetnju i shopping.. Mogućnost za fakultativnu posjetu muzeju Dolina leptira, koji je napravljen na 3500m2, a u kojem se nalaze 15 vrsta leptira za koje je obezbijeđen prostor od 1600m2m... Svakako muzej koji će Vas očarati. U nastavku dana posjeta naselju Sille, koje je staro preko 5000 godina, i u kojem su boravili Rimljani, Seldžuci i Osmanlije. Slobodno vrijeme. Povratak u Kapadokyu u popodnevnim satima. Noćenje.
6

6.dan Kapadokya - Kayseri - Istanbul - Sarajevo

Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u 03:00h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Istanbulu u 05:50h. Dolazak u Istanbul u 07:10h. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u 10:35h. Dolazak u Sarajevo u 10:30h. Kraj programa.
You don't have permission to register