Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul – Nova godina – avion – 6 dana

Istanbul – Nova godina – avion – 6 dana

699 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 28.12.2021.g.

CIJENA PROGRAMA – 699,00 KM
-na bazi 30 osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hotel: ENDICAN, MERETTO, BUYUK SAHINLER
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM, CJELODNEVNI IZLET,TURSKO VEČE; DVORCI; BURSA; PRINČEVSKA;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 160,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  16:00h
 • Vrijeme povratka
  15:00h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 16:05h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahce dvorac

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta – KRSTARENJE BOSFOROM, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete uživati u pogledu na grad na dva kontinenta i vidjeti znamenitosti poput: Galata tornja, mosta, Dolmabahče dvorca, djevojačke kule i dr... Do brodice idemo pješice, gdje ćemo usputno posjetiti džamiju Suleymanija i turbe Sultana Suleymana. Nakon završenog krstarenja mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Osmanlijama i Ataturku, gdje ćete uživati u bogatstvu i raskoši koji su oni tada imali. U povratku posjeta egipatskom BAZARU ZAČINA I KAPALIČARŠIJI. Slobodno vrijeme za šetnju, shopping i fotografisanje. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u grad BURSU - prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Vožnja u trajanju cca 2h. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, turbetu Sultana Osmana... Zatim slijedi posjeta džamiji Ulu, te slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za organizovanje cjelodnevnog fakultativnog izleta koji započinjemo posjetom popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . U nastavku dana posjeta jednom od muzeja (MINIATURK, PANORAMA ILI RAHMI KOČ). Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5. dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za organizovanje cjelodnevnog fakultativnog izleta koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja prima preko 60 hiljada vjernika. Nakon čega slijedi posjeta vidikovcu ČAMLIDŽA, slobodno vrijeme za čaj i kahvu. Zatim se spuštamo do luke Uskudar, gdje ćemo ukoliko uslovi budu dozvoljavali posjetiti DJEVOJAČKU KULU. Zatim se vraćamo na evropsku stranu grada, te posjećujemo poznato naselje ORTAKOY. Slobodno vrijeme za fotografisanje ispod mosta koji povezuje dva kontinenta. Dan završavamo posjetom TAKSIMU. Slobodno vrijeme za ručak, i shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.
6

6.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo u 15:25h. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

Reviews Scores and Score Breakdown

0.0
Rating 0
You don't have permission to register