Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul – Januar / avion – 6 dana

Istanbul – Januar / avion – 6 dana

555 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 25.01.2022.
CIJENA PROGRAMA – 555,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hoteli: ENDICAN BEYAZIT I  AKGUN BEYAZIT
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM, CJELODNEVNI IZLET, TURSKO VEČE; DVORCI; BURSA;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 160,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi
 • Destinacija
 • Polazak
  Međunarodni aerodrom Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  15:50h
 • Vrijeme povratka
  15:15h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u popodnevnim satima - cca 15:50h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Nakon čega slijedi upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Noćenje.
2

2.dan Loko tour - Topkapi dvorac - Krstarenje Bosforom

Doručak. Mogućnost za LOKO TOUR u pratnji lokalnog vodiča, gdje ćemo se upoznati sa historijskim dijelom grada: KAPALIČARŠIJA, ČEMBERLITAŠ, HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA, AYA SOFIJA... Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište mnogim Sultanima, u kojem se čuvaju mnoge vrijedne stvari: zlatno prijestolje, treći najveći dijamant na svijetu, otisak stopala Poslanika Muhammed a.s., Njegov mač...Po završetku slobodno vrijeme za ručak/kahvu/shopping. U poslijepodnevnim satima mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Bosforski most, Tvrđavu Rumeli, Kiz kulesi I dr.znamenitosti grada. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul, uz čaj, kahvicu, gozleme i kumpir. U nastavku dana slijedi posjeta jednoj od najljepših džamija u Istanbulu MARMARA, odakle se spuštamo do USKUDARA, gdje ćemo stati kod DJEVOJAČKE KULE i uslikati se pored jednog od simbola grada. Zatim prelazimo na naselje KADIKOY – jedna od najvećih općina u gradu, gdje možete uživati u šetnji u poznatim ulicama MODA I BAHARIYE, u restoranima, shoppingu i ostalim ljepotama tog dijela grada. Povratak u hotel po dogovoru. Slobodno vrijeme. Noćenje
4

4.dan Poludnevni izlet - Tursko veče

Doručak. Mogućnost za poludnevni fakultativni obilazak Istanbula, koji započinjemo posjetom tradicionalnom turskom naselju EYUP gdje se nalazi  džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za džuma namaz, ručak, kahvu, šetnju i shopping. Nakon čega oko 14:30h slijedi posjeta muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje bitku osvajanja Istanbula. Dan završavamo posjetom tržnom centru, gdje ćete uživati u shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz večeru, neograničenu količinu pića, show program (derviši, folklor, trbušne plesačice), uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan Dolmabahče dvorac + Taksim ili Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativni obilazak DOLMABAHČE DVORCA, koji je bio sjedište posljednjim Sultanima Osmanskog carstva. Prilika da uživate u bogatsvu i raskoši dvorca, uz obilazak dvorišta, selamlika i privatnih odaja... Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Mogućnost odlaska na TRG TAKSIM, i Istiklal džadu. Taksim je tržni centar na otvorenom gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova, restorani i kafići. Slobodno vrijeme  koje možete iskoristiti za posjetu muzejima i Galata tornju. Ili mogućnost za fakultativni odlazak u BURSU, prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Po dolasku u Bursu slijedi posjeta vidikovcu Tophane, gdje se nalazi Turbe Sultana Osmana i Orhana. Zatim slijedi posjeta džamiji Ulu. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u 15:00h. Po dolasku slobodno vrijeme.
6

6.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u cca 15:15h. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register