Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul – bus – 8 dana / 21.novembar

Istanbul – bus – 8 dana / 21.novembar

319 KM 289 KM / po osobi
(0 Reviews)

POLAZAK: 21.11.2021.g. 

FIRST MINUTE CIJENA – 289,00 KM
-za prvih 10 uplata/ osoba

CIJENA PROGRAMA – 319,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM, CJELODNEVNI IZLET, DVORCI; BURSA; PRINČEVSKA OSTRVA; MUZEJ MADAME TUSSUADS
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 150,00 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 100,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  13:00h
 • Vrijeme povratka
  13:00h

Plan programa

1

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak iz Sarajeva u 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. Nakon čega slijedi kratko upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Mogućnost za fakultativni obilazak CISTERNE ŠEREFIJE, kao i historijskog poluotoka: BEYAZIT, KAPALIČARŠIJA, ČEMBERLITAŠ, HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA I AYA SOFIJA. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
2

3.dan Krstarenje - Dolmabahče

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.
3

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.
4

5.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 građevina koje se nalaze u Turskoj i Istanbulu u minijaturnom obliku. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, te posjetu DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU – gdje ćete u trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Noćenje.
5

6.Istanbul - Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u Bursu - prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Po dolasku obilazak Turbeta Sultana Osmana i njegovog sina Orhana. Posjeta Vidikovcu Tophane. Nakon čega se spuštamo u stari dio grada, posjećujemo Ulu džamiju i Grand Bazar. Slobodno vrijeme. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Dolazak u Istanbul. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6

7.i 8.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema EDIRNAMA. Po dolasku u Edirne, kratka posjeta džamiji Selimija, upoznavanje sa centralnim dijelom grada, te slobodno vrijeme za šetnju čaršijom, shopping i indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u na odrediše u prijepodnevnim satima. Kraj programa
You don't have permission to register