Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / bus – 7 dana

Istanbul / bus – 7 dana

319 KM 269 KM / po osobi
(0 Reviews)

7 dana 4 noćenja sa doručkom

POLASCI: 24.01./ 14.02./ 28.02./ 07.03./ 28.03./ 11.04./ 

FIRST MINUTE CIJENA – 269,00 KM
-za prvih 15 uplata

CIJENA PROGRAMA – 319,00 KM
-rađeno na bazi 35 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
 • Posjeta Edirnama;
 • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM, CJELODNEVNI IZLET,TURSKO VEČE; DVORAC; BURSA; PRINČEVSKA OSTRVA;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120,00 KM
 • Doplata za dodatno sjedište u busu – 100,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;
 • Destinacija
 • Polazak
  Zemaljski muzej Sarajevo
 • Vrijeme polaska
  13:00h
 • Vrijeme povratka
  13:00h

Plan programa

1

1. i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u podnevnim satima cca 13:00h. Vožnja kroz Srbiju i Bugarsku uz pauze po potrebi grupe. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu. Dolazak u Istanbul u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.
2

3.dan Loko - Topkapi - Krstarenje

Doručak. Mogućnost za LOKO TOUR u pratnji lokalnog vodiča, gdje ćemo se upoznati sa historijskim dijelom grada: KAPALIČARŠIJA, ČEMBERLITAŠ, HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA, AYA SOFIJA... Slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište mnogim Sultanima, u kojem se čuvaju mnoge vrijedne stvari: zlatno prijestolje, treći najveći dijamant na svijetu, otisak stopala Poslanika Muhammed a.s., Njegov mač...Po završetku slobodno vrijeme za ručak/kahvu/shopping. U poslijepodnevnim satima mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu KRSTARENJE BOSFOROM - privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Bosforski most, Tvrđavu Rumeli, Kiz kulesi I dr.znamenitosti grada. Povratak u hotel. Noćenje.
3

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul, uz čaj, kahvicu, gozleme i kumpir. U nastavku dana slijedi posjeta jednoj od najljepših džamija u Istanbulu MARMARA, odakle se spuštamo do USKUDARA, gdje ćemo stati kod DJEVOJAČKE KULE i uslikati se pored jednog od simbola grada. Zatim prelazimo na naselje KADIKOY – jedna od najvećih općina u gradu, gdje možete uživati u šetnji u poznatim ulicama MODA I BAHARIYE, u restoranima, shoppingu i ostalim ljepotama tog dijela grada. Povratak u hotel.Slobodno vrijeme. Noćenje
4

5.dan Poludnevni - Tursko veče na Bosforu

Doručak. Mogućnost za poludnevni fakultativni obilazak Istanbula, koji započinjemo posjetom tradicionalnom turskom naselju EYUP gdje se nalazi  džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za džuma namaz, ručak, kahvu, šetnju i shopping. Nakon čega oko 14:30h slijedi posjeta muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje bitku osvajanja Istanbula. Dan završavamo posjetom tržnom centru, gdje ćete uživati u shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE, gdje ćete uz večeru, neograničenu količinu pića, show program (derviši, folklor, trbušne plesačice), uživati u trosatnom programu. Povratak u hotel. Noćenje.
5

6. i 7.dan Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak u pravcu Edirna. Po dolasku obilazak jedne od najljepših džamija u Turskoj - Selimija, koja je jedno od remek djele najvećeg graditelja Osmanskog Carstva - Mimara Sinana. Slobodno vrijeme za šetnju čaršijom. Nastavak putovanja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima.
You don't have permission to register