Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / avion – 6 dana

Istanbul / avion – 6 dana

665 KM 455 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

POLAZAK: 08.02.2022.
CIJENA PROGRAMA – 455,00 KM

POLASCI: 01.03./ 07.03.2022.
FIRST MINUTE CIJENA – 495,00 KM
-za uplate do 07.01.2022.
CIJENA PROGRAMA – 575,00 KM

POLAZAK: 27.04.2022.
FIRST MINUTE CIJENA – 595,00 KM
-za uplate do 01.03.2022.
CIJENA PROGRAMA – 665,00 KM

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  Ogledni hoteli: Endican, Meretto, Nanda, Akgun ili Buyuk Sahinler
 • Transferi aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM; CJELODNEVNI IZLET; DVORCI; PRINČEVSKA;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 150,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
 • Indiviudalni troškovi
 • Destinacija
 • Vrijeme polaska
  15:50h
 • Vrijeme povratka
  15:15h

Plan programa

1

1.dan Sarajevo - Istanbul

Polijetanje prema Istanbulu u 15:50h. Dolazak u Istanbul po lokalnom vremenu cca 19:40h. Po slijetanju pratite pasošku kontrolu, nakon čega idete na preuzimanje kofera. Transfer do hotela. Po dolasku u hotel smještaj grupe.  Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
2

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom – Poludnevni

Doručak. Mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu - KRSTARENJE BOSFOROM – privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Ciran dvorac, Bosforski most, Tvrđava Rumeli, djevojačka kula I dr. Slobodno vrijeme. U nastavku dana slobodno vrijeme ili mogućnost za poludnevni obilazak Istanbula, koji započinjemo posjetom naselju EYUP tradicionalnom turskom naselje gdje se nalazi džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za kahvu, šetnju i shopping. Dan završavamo posjetom TRŽNOM CENTRU, gdje ćemo uživati u shoppingu u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.
3

3.dan Istanbul / Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom najvećoj džamiji u Turskoj – ČAMLIDŽA, koja možete primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul, uz čaj, kahvicu, gozleme i kumpir. Zatim se vraćamo na evropski kontinet i idemo do kvarta ORTAKOY, koje je poznato po romantičnom pogledu na most koji spaja dva kontinenta. Slobodno vrijeme za šetnju, i fotografisanje. Dan završavamo posjetom poznatom TRGU TAKSIM, i Istiklal džadi. Taksim je tržni centar na otvorenom gdje se nalaze mnoge radnje poznatih svjetskih brendova. Slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4.dan Istanbul / Bursa

Rani doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u BURSU. Prva prijestolnica Osmanskog carstva, udaljena cca 2,5h od Istanbula. Po dolasku odlazak na Vidikovac Tophane, odakle se pruža fascinantna slika grada. Posjeta turbetu Sultana Osmana. Zatim odlazak do džamije Ulu, te slobodno vrijeme u starom gradu. U povratku posjeta muzeju Panorama 1326 koji prikazuje Bursu iz tog perioda, te vojsku Seldžuka i Osmanlija. Povratak prema Istanbulu u cca 15:00h. Po dolasku slobodno vrijeme. Noćenje.
5

5.dan Istanbul / Dolmabahče dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, koji je bio sjedište posljednjim Sultanima Osmanskog Carstva. Prilika da uživate u bogatstvu i raskoši koji su oni tada imali. Uživanje u pogledu na Bosfor. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti koje možete provesti na Egipatskoj pijaci začina I Kapaličaršiji. Noćenje.
6

6.dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu u 11:00h. Po dolasku na aerodrome chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje za Sarajevo. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register