Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Istanbul / avion – 6 dana

Istanbul / avion – 6 dana

799 KM 745 KM / po osobi
(0 Reviews)

6 dana 5 noćenja sa doručkom

CIJENA PROGRAMA OD 745,00 KM
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; PEGASUS
 • Aerodromske takse;
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60god.;
 • Fakultativne izlete i ulaznice;
  • KRSTARENJE BOSFOROM – 20,00 EUR,
  • CJELODNEVNI IZLET – 30,00 EUR,
  • TURSKO VEČE – 35,00 EUR;
  • DVORCI – cca 30,00 EUR;
  • BURSA – cca 30,00 EUR;
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 240,00 KM
 • Proviziju za kartično plaćanje na rate – 8%;
TERMIN 07.02. 28.02. 06.03. 24.04.
AVIO KOMPANIJA PEGASUS PEGASUS PEGASUS PEGASUS
SATNICA LETA 11:15/ 10:35 11:15/ 10:35 11:15/ 10:35
CIJENA 745,00  KM 799,00  KM 745,00  KM 775,00 KM
 • Destinacija
 • Polazak
  SARAJEVO

Plan programa

1

1. dan Sarajevo - Istanbul

Po dolasku u Istanbul pasoška kontrola, preuzimanje kofera, te transfer prema hotelu. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni izlet LOKO TOUR - obilazak starog dijela grada u pratnji lokalnog vodiča, gdje ćemo posjetiti KAPALIČARŠIJU i AYA SOFYU, a usputno vidjeti Čemberlitaš, Hipodrom i Plavu džamiju.. Po završetku slobodno vrijeme za čaj, kahvu, ručak i shopping. Slobodno vrijeme. Noćenje.
2

2. dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahce dvorac

Doručak. Mogućnost za organizovanje jednog od najljepših fakultativnih izleta u Istanbulu KRSTARENJE BOSFOROM privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćemo uz čaj, kahvu, muziku i objašnjenja vodiča vidjeti:  Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Bosforski most, Tvrđavu Rumeli, Kiz kulesi I dr.znamenitosti grada.. U povratku slobodno vrijeme koje možete iskoristiti na egipatskoj pijaci začina. Individualni povratak u hotel. Mogućnost za fakultativnu posjetu DOLMABAHČE DVORCU, u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana i Mustafa Kemal Ataturk. Prilika da uživate u bogatsvu i raskoši posljednjih Osmanlija. U povratku slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.
3

3. dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom   jednom od najposjećenijih muzeja u Istanbulu muzej PANORAMA 1453 koji prikazuje bitku za osvajanje Konstantinopola iz 1453.g., gdje ćete imati osjećaj kao da skupa sa Sultanom i vi idete u osvajanje grada. U nastavku slijedi odlazak u kvart EYUP, gdje ćete imati slobodno vrijeme za ručak i kahvu, te posjetu džamiji Ejubija, kao i vidikovcu Pierre Loti. Uživanje u pogledu na Zlatni rog. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL, gdje ćete uživati u shoppingu u radnjama poznatih svjetskih brendova. U slobodno vrijeme mogućnost za posjetu Decathlonu i Aqvarijumu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.
4

4. dan Cjelodnevni izlet - Tursko veče

Doruačk. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni izlet koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 minijaturnih građevina koje se nalaze u Istanbulu, Turskoj i izvan Turske. Nakon čega prelazimo na azijsku stranu grada, gdje ćemo posjetiti najveću džamiju u Turskoj ČAMLIDŽA, koja može primiti oko 60 hiljada vjernika. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Nakon toga prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA, gdje ćemo uživati u najljepšem pogledu na Istanbul uz čaj i kahvicu. Dan završavamo odlaskom na TRG TAKSIM, gdje ćemo na poznatoj Istiklal džadi uživati u šetnji i shoppingu. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost za fakultativni izlet TURSKO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete imati priliku uživati u trosatnom noćnom krstarenju, uz večeru i neograničenu količinu pića  (derviši, folklor, trbušne plesačice). Povratak u hotel. Noćenje.
5

5. dan Topkapi dvorac ili Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU u kojem se danas čuvaju jako vrijedne stvari, poput: zlatne odjeće Sultana, zlatna prijestolja, treći najveći dijamant na svijetu, otisak stopala Muhammed a.s. i još puno toga. Slobodan ostatak dana za individualne aktivnosti. Noćenje. Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu BURSI, prvoj prijestolnici Osmanskog Carstva. Po dolasku slijedi posjeta turbetu Sultana Osmana i vidikovcu Tophane. Zatim se spuštamo u grad, posjećujemo staru čaršiju i Ulu džamiju. Povratak u Istanbul u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Noćenje.
6

6. dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Po dolasku na aerodrom chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.
You don't have permission to register