Meni
Pratite nas
VRH
Image Alt
Abu Dhabi + Dubai / novembar

Abu Dhabi + Dubai / novembar

799 KM / po osobi
(0 Reviews)

ABU DHABI + DUBAI

5 dana 4 noćenje sa doručkom

POLACI: 24.11./ 02.12./ 22.12.

CIJENA PROGRAMA 799,00 KM
-za prvih 10 uplata/osoba

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Abu Dabi – Sarajevo (WIZZ AIR),
 • Aerodromske takse;
 • Ručni prtljag 8 kg;
 • Smještaj u hotelu 4* u Abu Dabiju na bazi 4 noćenja s doručkom u ½ i 1*/3 sobi (po izboru);
 • Transferi na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom (u Abu Dabiju);
 • Organizacija putovanja i pratioc grupe;

U cijenu programa nije uključeno:

 • Troškovi viziranja – 110,00 EUR (plaćanje prilikom rezervacije u agenciji);
 • Kofer od 20 kg doplata po smjeru cca 95,00 KM,
 • Doplatu za 1/1 sobu na upit (cca 350,00 KM);
 • Putničko – zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu (4,00 KM za osobe starije od 60 godina);
 • Fakultativne izlete (opcija će biti ponuđena u toku putovanja);
 • Proviziju za kartično plaćanje – 8%;
 • Indiviudalni troškovi;

Ogledni hoteli:  Khalidiya Hotel Abu Dabi 4*; Al Maha Arjaan by Rotana 4*

POSEBNE NAPOMENE:

Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda izleta tj. programa u skladu sa vremenskim uslovima i dogovora sa grupom. Ukoliko broj putnika bude u konačnici ispod 15 putnika, agencija zadržava korekciju cijene na ime koštanja transfera do hotela.  Cijene iskazane na programu su bazirane na grupnoj ponudi i valuta za plaćanje je EURO. Putnici sa pečatom države Izrael ne mogu putovati u UAE.

 

Dokumentacija za vizu:

važeći pasoš (od dana polaska minimalno 180 dana) skeniran i dostavljen u boji;

1 slika sa bijelom pozadinom formata za pasoš / putovnicu;

participacija iznosa za vizu.

U slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uslove putovanja ili novo putovanje. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljeni prtljag ili uništenje prtljaga. Agencija Ventura Travel nije odgovorna za neizdavanje viza putnicima i novac uplaćen za vizu se ne vraća u slučaju ne odobravanja iste, niti putnik ima pravo žalbe, kao ni na povrat sredstava za izdatu avio kartu. Hrvatske putovnice ne podliježu viziranju u agencijskom procesu, već vize dobijaju na ulasku u UAE (gdje podliježu proceduri propisanoj UAE).

NAPOMENA:

PCR test ne stariji od 48 sati je obavezan prilikom polaska za UAE, te po dolasku u EMIRATE test se radi na aerodromu,

Plan programa

1

1.dan SARAJEVO – ABU DHABI

Sastanak putnika na aerodromu u Sarajevu 3 sata prije leta. Let u 17:10 sati. Podjela putne dokumentacije. Let na relaciji Sarajevo – ABU DABI. Dolazak u Abu Dabi u večernjim satima cca 01:30 sati iza ponoći . Po dolasku slijedi obavljanje carinskih formalnosti te sastanak grupe i transfer do hotela, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i razonodu te korištenje hotelskog sadržaja. Noćenje.
2

2.dan ABU DHABI

Doručak, slobodno prijepodne, nakon čega je predviđen fakultativni izlet – upozvanje sa glavnim gradom UAE – ABU DABI. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala. Posjeta jednoj od najvećih novosagrađenih džamija na svijetu koja prima 40.000 vjernika, zatim obilazak rezidencijalnih četvrti grada, stanka u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira to područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Fakultativni odlazak do najpoznatijeg tematskog zabavnog parka, FERARI WORLD, gdje vam se pruža prilika da sagledate poznati svjetski brand i okušate svoj adrenalin u top spinu pri brzinama i većim od 120 km/h. Animacija i razonoda do večernjih sati.
3

3.dan DUBAI

Poslije doručka fakultativni odlazak u organizovani poludnevni razgled Dubaija. Odlazak do prvog umjetnog sagrađenog otoka u obliku palme u Dubaiju, vožnja do hotela Atlantis i kratko zaustavljanje za fotografiranje. Kratka pauza na poznatoj plaži na kojoj se nalazi najpoznatiji hotel u obliku jedra - Burj Al Arab - čudo moderne arhitekture i jedan od najluksuznijih hotela na svijetu. Vožnja autobusom prema džamiji Jumeirah i razgled džamije izvana. Odlazak prema Bastakiji, starom dijelu Dubaija, koji je zadržao autohtonu arhitekturu. Posjet muzeju starog Dubaija u kojem se mogu vidjeti prikazi povijesnog života grada, nekad najpoznatijeg po trgovini i brodogradnji. Nastavak putovanja kroz zaljev na tradicionalnom taksi brodiću – abri - do četvrti tržnica, poznatih soukova. Šetnja kroz souk sa začinima i kroz tzv. zlatni souk. Povratak u hotel. Noćenje.
4

4. dan SAFARI

Doručak. Fakultativno - cjelodnevne aktivnosti u pustinjama. Krenite u svoju avanturu pustinjskim dinama i vozite se posebnim džipovima uz ritmove arapske muzike. Nakon vožnje dolazak u centralni plato gdje ćete biti posluženi tradicionalnom arapskom večerom i gdje ćete biti počašćeni specijalnim trbušnim plesom. Zabava do kasnih večernjih sati. Povratak u hotel. Noćenje.
5

5.dan ABU DHABI - SARAJEVO

Doručak, sastanak grupe u hotelu cca 11:00 sati, transfer do aerodroma. Let cca 14:00 sati. Let na relaciji Abu Dabi – Sarajevo. Dolazak u popodnevnim satim au Sarajevo, kraj programa.
You don't have permission to register